Donnerstag, 18.04.2024, 12:11Willkommen Гость | RSS
"Deutsche Jugend" Lemberg
Hauptseite | Registrieren | Enter
» Menü

» Newsverzeichnis
Verein [16]
Projekte [5]
Lemberg [12]
Stipendien & mehr [107]
Im Netz findest du alles, du mußt nur wissen wo. Wir haben für dich mal ein wenig recherchiert und die wichtigsten Quellen zum Stipendium für dich herausgefischt; ganz nebenbei auch abseits des Internets.
Stipendien & mehr - Archiv [25]

Hauptseite » Lemberg
1 2 »
Дім Європи при Фонді розвитку Сілезії і сприяння місцевих ініціатив у Ополе (Польща) спільно з Львівською обласною німецькою молодіжною організацією «Дойче юґенд» провів XII Міжнародну літню школу на тему: «Становище національних меншин у Центральній та Східній Європі».

У цьому році циклічно організований захід зібрав молодих людей віком 19-30 років з різних країн Європи, які бажали поглибити свої знання про національні та етнічні меншини. Робоча мова літньої школи була – німецька.

Літня школа проходила у два етапи з 6 до 16 вересня 2010:
Перший тиждень літньої школи (від 6 до 12 вересня 2010) відбувся в Ополе. Учасники працювали над наступними темами: «Стандарти в сфері захисту національних меншин у Європі – правові аспекти, інституціоналізації правового захисту національних меншин у сучасній Європі», «Захист прав ... Weiter lesen »

Kategorie: Lemberg | Aufrufe: 1691 | Hinzugefügt von: Sana | Datum: 06.10.2010

Цього літа ми знову як і шість років тому отримали можливість завдяки панові др.Меркелю від фонду Фіаро та нашому другові Рольфові фон Шитніцка на запрошення пана Плонера від Південно-Тірольської допомогової та шкільної спілки щодо сприяння етнічним меншинам здійснити навчальну поїздку до Салюрну в Південному Тіролі. Новинкою стало те, що також була заплановане перебування в Баварії. Дорогою до Італії ми зупинилися в Мюнхені, де прослухали дуже цікаву доповідь на тему: „Історія дому Віттельсбахів" у Фонді Ганса Зайделя.

Дивовижним переживанням став візит Мюнхенського зоопарку Геллабрун. Мюнхенський зоопарку Геллабрун був заснований в році 1911 як перший зоопарк гео-світу. Тварини там живуть згідно їх географічного поширення. У класичному сенсі Геллабрун не є зоопарком, а скоріше природним парком в ландшафтно-охоронній зоні Ізара ... Weiter lesen »

Kategorie: Lemberg | Aufrufe: 1694 | Hinzugefügt von: Sana | Datum: 05.10.2010

28 серпня члени Львівської обласної німецької організації «Дойче Юґенд» з батьками та сеньйорами зібралися біля пам’ятника жертвам комуністичних репресій для вшанування пам’яті про депортованих 69 років тому німців.

Коротку сумну урочистість молитвою і духовною промовою відкрив отець Олег від Римо-Католицької Церкви.

Виголошуючи промову, голова ЛОНМО «Дойче Юґенд» Андрій Скіп зокрема зазначив: "Ми не можемо забувати про ці болючі сторінки нашої історії… а пам’ять про це дає підставу стверджувати, що ми – молоде покоління зробимо все для того, аби ці трагічні події ніколи не повторилися в нашій з Вами історії! Ми будемо гідними представниками нашої нації, продов ... Weiter lesen »

Kategorie: Lemberg | Aufrufe: 1554 | Hinzugefügt von: Sana | Datum: 03.09.2010

У неділю 4 липня Львівська обласна німецька молодіжна організація «Deutsche Jugend» за підтримки фонду Фіаро (Ліштенштейн) і особистій допомозі нашого доброго давнього друга, а відтепер ще й почесного дідуся нашої організації пана Рольфа фон Шитніка організувала літнє свято для німецької громади Львова. У гарній родинній атмосфері у ресторані «Еліта» на свято зібралися 80 представників різних поколінь від самих маленьких і до найстарших.

В програмі передбаченими були народні німецькі пісні та танці у виконанні танцювального колективу Лємберґ під керівництвом Юлії Бобрик та хору організації.
Відсвяткувати цей чудовий літній день до представників німецької меншини Львова прийшли радник Голови Львівської обласної державної адміністрації та представниця з Почесного Консульства ФРН у Львові.

Важливим моментом ... Weiter lesen »

Kategorie: Lemberg | Aufrufe: 1789 | Hinzugefügt von: Sana | Datum: 04.08.2010

Дім Європи при Фонді розвитку Сілезії і сприяння місцевих ініціатив у Ополе у співпраці з партнерськими організаціями організовує XII Міжнародну літню школу на тему: "Становище національних меншин у Центральній та Східній Європі".

У цьому році циклічно організований захід запрощує молодих людей віком 19-30 років. Проект передбачений у першу чергу для студентів старших курсів та випускників вузів з різних країн Європи, які бажають поглибити свої знання про національні та етнічні меншини.

Робоча мова літньої школи буде як і минулого року – німецька.

Літня школа буде проходити у два етапи з 6 до 16 вересня 2010:

Перший тиждень літньої школи (від 6 до 12 вересня 2010) буд ... Weiter lesen »

Kategorie: Lemberg | Aufrufe: 2150 | Hinzugefügt von: Sana | Datum: 23.07.2010

Das Europahaus bei der Stiftung für die Entwicklung Schlesiens und Förderung Lokaler Initiativen in Opole zusammen mit Partnerorganisationen organisiert die XII Internationale Sommerschule „Lage der Nationalen Minderheiten in Mittel und Osteuropa".

Diesjähriges Ereignis der zyklisch organisierten Veranstaltung ist für junge Leute zwischen 19 und 30 Jahren geeignet. Das Projekt ist vor allem für Studenten älterer Jahrgänge und Hochschulabsolventen aus ganz Europa vorgesehen, die Ihr Wissen über nationale und ethnische Minderheiten vertiefen wollen.

Die Vorlesungssprache der Sommerschule wird wie letztes Jahr – Deutsch sein. Die Sommerschule wird vom 6. bis 16. September 2010 dauern und wird in zwei Teilen durchgeführt:

Die erste ... Weiter lesen »

Kategorie: Lemberg | Aufrufe: 1108 | Hinzugefügt von: Sana | Datum: 22.07.2010

Делегація німецьких парламентарів, яка днями побувала на Львівщині, відвідала м. Винники, де колись була велика німецька колонія «Вайнберг». Вони оглянули старий міський цвинтар – місце поховання чотирнадцяти бійців Вермахту, які загинули в 1941 році, та можливе місце поховання генерала Вермахту, який загинув у 1944 році. Німецька сторона висловила бажання дослідити ці поховання та провести перепоховання останків своїх вояків. Про це ЗІКу розповіли у Львівській обласній раді.

Німецька делегація зустрілася з членами постійної комісії Львівської обласної ради з питань культури, духовного відродження, засобів масової інформації та туризму, в якій взяли участь депутат обласної ради, начальник управління міжнародного співробітництва Львівської обласної державної адміністрації Лев Захарчишин та директор комунального підприємства Львівської обласної ради «Доля» Ярослав Оніщук. Учас ... Weiter lesen »

Kategorie: Lemberg | Aufrufe: 975 | Hinzugefügt von: Sana | Datum: 24.06.2010

РЦ "ГУРТ" запрошує громадські організації Львова взяти участь у тренінгу "Лідерство, партнерство та взаємодія",
який відбуватиметься в рамках проекту ЄС "Посилення ролі громадянського суспільства у захисті прав дітей".

Зокрема, до участі у тренінгу запрошуються громадські організації, які зацікавлені брати участь у діяльності коаліцій громадських організацій, які працюють у сфері захисту прав дітей у Львові.

Під час тренінгу учасники матимуть змогу краще познайомитись з поняттями лідерства та парнерства, принципами та механізмами ефективної роботи в команді

У Львові тренінг відбудеться: 23-24 липня

Заявки надсилайте до 13.00 17 липня 2009 р. на електронну адресу zaviyska@gurt.org.ua або факсом (044) 296 10 52.

Детальніше про захід

Як створити та підтримувати діял ... Weiter lesen »

Kategorie: Lemberg | Aufrufe: 1786 | Hinzugefügt von: Sana | Datum: 15.07.2009

13 червня о 15:00 годині у Львівському міському палаці культури ім. Гната Хоткевича (вул. Кушевича, 1, т.: 252 47 67) розпочнеться Сьомий Фестиваль національних культур Львівщини «Всі ми діти твої, Україно!». Про це повідомив офіційний сайт Львівської ОДА.

У  фестивалі братимуть участь 16 громадських організацій національних меншин Львівщини, а саме: азербайджанці, білоруси, вірмени, греки, євреї, німці, поляки, росіяни, татари, угорці, чехи.
Вони представлять 47 само ... Weiter lesen »
Kategorie: Lemberg | Aufrufe: 909 | Hinzugefügt von: Sana | Datum: 11.06.2009

Фотовиставка1 червня 2009 року о 17 год. у центрі Львова (вул.Руська,10) відкривається фотовиставка «Обери своє майбутнє!» 

Виставка проводиться в міжнародний День захисту дітей в рамках спільного проекту Українського Католицького Університету, Центру Мирянського Лідерства та Жіночого Християнського Марійського товариства, за фінансової підтримки Ginger Fundation та UCEF.

Прес-конференція для представників ЗМІ Львова розпочнеться о 12 год. 1 червня 2009р. в приміщенні Міської Ради (пл. Ринок, 1, Мала сесійна зала )

... Weiter lesen »

Kategorie: Lemberg | Aufrufe: 1010 | Hinzugefügt von: Sana | Datum: 29.05.2009

1-10 11-12
» Einloggen

» Newskalender
«  April 2024  »
Mo.Di.Mi.Do.Fr.Sa.So.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

» Suche

» Freunde

    » Statistik


    Copyright MyCorp © 2006