Freitag, 29.03.2024, 07:53Willkommen Гость | RSS
"Deutsche Jugend" Lemberg
Hauptseite | Registrieren | Enter
» Menü

» Newsverzeichnis
Verein [16]
Projekte [5]
Lemberg [12]
Stipendien & mehr [107]
Im Netz findest du alles, du mußt nur wissen wo. Wir haben für dich mal ein wenig recherchiert und die wichtigsten Quellen zum Stipendium für dich herausgefischt; ganz nebenbei auch abseits des Internets.
Stipendien & mehr - Archiv [25]

Hauptseite » 2010 » Oktober » 6 » У Львові відбулася ХІІ Міжнародна Літня школа на тему: "Становище національних меншин у Центральній та Східній Європі"
У Львові відбулася ХІІ Міжнародна Літня школа на тему: "Становище національних меншин у Центральній та Східній Європі"
18:49
Дім Європи при Фонді розвитку Сілезії і сприяння місцевих ініціатив у Ополе (Польща) спільно з Львівською обласною німецькою молодіжною організацією «Дойче юґенд» провів XII Міжнародну літню школу на тему: «Становище національних меншин у Центральній та Східній Європі».

У цьому році циклічно організований захід зібрав молодих людей віком 19-30 років з різних країн Європи, які бажали поглибити свої знання про національні та етнічні меншини. Робоча мова літньої школи була – німецька.

Літня школа проходила у два етапи з 6 до 16 вересня 2010:
Перший тиждень літньої школи (від 6 до 12 вересня 2010) відбувся в Ополе. Учасники працювали над наступними темами: «Стандарти в сфері захисту національних меншин у Європі – правові аспекти, інституціоналізації правового захисту національних меншин у сучасній Європі», «Захист прав національних меншин в Чеській Республіці, національних і етнічних меншин в Угорщині і угорської меншини в країнах Східної Європи», «Статус національних і етнічних меншин у Словаччині». Всі доповіді викладалися університетськими викладачами з усієї Європи.

Другий етап заходу відбувся у Львові з 13 до 16 вересня 2010 і був присвячений темі: «Сучасний стан національних меншин в Україні», в рамках якого відбулися презентація діяльності партнерської організації з українського боку – ЛОНМО «Дойче юґенд» та її проектів, лекції та дискусії про національні меншини в Україні та зустрічі з керманичами Львівської обласної державної адміністрації та працівниками відділу у справах національностей та релігії. Учасники отримали вітального листа від голови Ради німців України п.Володимира Лейсле, який також був запрошеним у якості почесного гостя.

Учасники мали змогу відкрити для себе найкрасивіші пам’ятки Ополе, Вроцлава, Львова, відвідати замки Львівщини: Олеський, Підгорецький та Золочівський, а також культурно відпочити у визначних кнайпах Львова «Криївці» та «Домі легенд».

Організаторам і всім учасникам, з якими ми встигли гарно заприязнитися за такий короткий час, бажаємо всього доброго і успіху на професійній ниві!

Ірина Гладун,
член правління ЛОНМО «Дойче юґенд», Львів

Джерело Блог БФ "Общество Развития" Одесса

Kategorie: Lemberg | Views: 1685 | Eingetragen von: Sana
Nur registrierte Benutzer können Kommentare eintragen.
[ Registrieren | Enter ]
» Einloggen

» Newskalender
«  Oktober 2010  »
Mo.Di.Mi.Do.Fr.Sa.So.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

» Suche

» Freunde

    » Statistik


    Copyright MyCorp © 2006