Donnerstag, 18.04.2024, 09:35Willkommen Гость | RSS
"Deutsche Jugend" Lemberg
Hauptseite | Registrieren | Enter
» Menü

» Newsverzeichnis
Verein [16]
Projekte [5]
Lemberg [12]
Stipendien & mehr [107]
Im Netz findest du alles, du mußt nur wissen wo. Wir haben für dich mal ein wenig recherchiert und die wichtigsten Quellen zum Stipendium für dich herausgefischt; ganz nebenbei auch abseits des Internets.
Stipendien & mehr - Archiv [25]

Hauptseite » 2010 » Oktober » 5 » Навчальна поїздка членів Львівської обласної німецької молодіжної організації „Дойче юґенд“ до Баварії і Південного Тіролю
Навчальна поїздка членів Львівської обласної німецької молодіжної організації „Дойче юґенд“ до Баварії і Південного Тіролю
18:33
Цього літа ми знову як і шість років тому отримали можливість завдяки панові др.Меркелю від фонду Фіаро та нашому другові Рольфові фон Шитніцка на запрошення пана Плонера від Південно-Тірольської допомогової та шкільної спілки щодо сприяння етнічним меншинам здійснити навчальну поїздку до Салюрну в Південному Тіролі. Новинкою стало те, що також була заплановане перебування в Баварії. Дорогою до Італії ми зупинилися в Мюнхені, де прослухали дуже цікаву доповідь на тему: „Історія дому Віттельсбахів" у Фонді Ганса Зайделя.

Дивовижним переживанням став візит Мюнхенського зоопарку Геллабрун. Мюнхенський зоопарку Геллабрун був заснований в році 1911 як перший зоопарк гео-світу. Тварини там живуть згідно їх географічного поширення. У класичному сенсі Геллабрун не є зоопарком, а скоріше природним парком в ландшафтно-охоронній зоні Ізарауен, де тварини живуть в особливо структурованих, великих вол’єрах. Під час прогулянок Мюнхеном ми оглянули багато видатних пам’яток міста і насолоджувалися красивою грою дзвонів на Марієнплац. Також в неділю мали гарну затишну вечерю в товаристві пана др.Меркеля від фонду Фіаро та нашого друга Рольфа фон Шитніцка.

Після перебування в Мюнхені далі нас очікувала дорога через Австрію до Південного Тіролю. Те, що ми побачили з вікон автобуса дорогою, наштовхнуло нас на думку, що ми потрапили в казку – так приголомшуючо красиві краєвиди гір та долин відкрилися нашому погляду. Інколи, навіть ставало моторошно, коли автобус піднімався високо гірськими хребтами.

У Салюрні на нас чекали дуже гостинні люди – пан Петер Плонер від Південно-Тірольської допомогової та шкільної спілки та керівництво дому Нольдін. Молодіжний дім ім. доктора Йозефа Нольдіна знаходиться в центрі містечка Салюрн і є комфортабельним гостелом для відпочинку.
Кожного дня (окрім неділі) в рамках навчальної поїздки ми мали трьохгодинні курси німецької мови для того, щоб одні могли здобувати мовні знання, а інші їх покращувати. Організовано було дві групи – для початківців (вчителька – пані Христина Вендзилович) і для молоді з певним рівнем знань німецької мови (вчителька – пані Ірина Гладун).

Організатори підготували дуже цікаву і різноманітну програму для нашої групи: прогулянку до Гадербурґу, візит до Оетці-музею (Оетці – снігова людина зараз виставлена в Південно-Тірольському археологічному музеї в Боцені, „снігова людина" належить до найвідоміших і найвизначніших мумій світу). На вихідні ми відвідали казкове місто Венецію, а також озеро Ґарда і Верону, де нам провели цікаві екскурсії.

Також в програмі були: відвідини саду Траутманнсдорфф в Мерані, екскурсія замком Tіроль біля Мерану, візит до найбільшого заводу шампанських вин фірми Ротарі в Меццокороні. Наша група мала також прийом в ляндгаузі I в Боцені в виконавчого директора відділу др.Клауса Лютера, який багато розповів нам про Автономну провінцію Південний Тіроль. Під час розмови ми обговорили особливості регіональних управлінь в Україні, а також порівняли становище національних меншин.

Основним заходом нашого перебування став святковий народний вечір в п’ятницю перед від’їздом додому, який організувала наша група на красивій терасі в домі Нольдін. Глядачі насолоджувалися гарними німецькими народними танцями, а також німецькими та українськими народними піснями. Вечір вдався по-домашньому затишним – після концерту в товаристві гостинних господарів – панства Марії та Петера Плонерів, пані Барбари Ґрус, управляючого домом Нольдін пана Андреас Франесчіні ми вели цікаві розмови, танцювали і насолоджувалися апетитними італійською піцою та вином.

Повернення додому було добрим і набагато швидшим, ніж дорога в Південний Тіроль, проте так є завше, коли хтось повертається додому.

Висловлюємо найщирішу вдячність від нашої групи всім, хто підтримував нашу групу в цій навчальній поїздці!

Ірина Гладун, член правління ЛОНМО «Дойче юґенд»
МГО "Німецька молодь", Львів
Джерело Блог БФ "Общество Развития" Одесса

Kategorie: Lemberg | Views: 1694 | Eingetragen von: Sana
Nur registrierte Benutzer können Kommentare eintragen.
[ Registrieren | Enter ]
» Einloggen

» Newskalender
«  Oktober 2010  »
Mo.Di.Mi.Do.Fr.Sa.So.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

» Suche

» Freunde

    » Statistik


    Copyright MyCorp © 2006