Montag, 13.05.2024, 03:45Willkommen Гость | RSS
"Deutsche Jugend" Lemberg
Hauptseite | Registrieren | Enter
» Menü

» Newsverzeichnis
Verein [16]
Projekte [5]
Lemberg [12]
Stipendien & mehr [107]
Im Netz findest du alles, du mußt nur wissen wo. Wir haben für dich mal ein wenig recherchiert und die wichtigsten Quellen zum Stipendium für dich herausgefischt; ganz nebenbei auch abseits des Internets.
Stipendien & mehr - Archiv [25]

Hauptseite » 2009 » Dezember » 10 » Володимир Лейсле обраний Головою Ради німців України
Володимир Лейсле обраний Головою Ради німців України
13:12
ІV з'їзд німців України обрав новим Головою Ради німців України 28-річного молодіжного лідера Володимира Лейсле

ІV з'їзд німців України прийняв Програму етносоціального розвитку німецької меншини України до 2013 року та обрав новим Головою Ради німців України 28-річного молодіжного лідера Володимира Лейсле.

Таке рішення було прийнято на з'їзді в неділю, 6 грудня, у Ворзелі Київської області. У з'їзді брало участь 150 делегатів, які представляли інтереси понад 30 тисяч етнічних німців, які проживають в Україні.

Лейсле подякував за надану йому довіру і пообіцяв, що докладе всіх зусиль, аби вона була виправдана.

"Усе необхідне для подальшого ефективного розвитку німецької громади і зміцнення зв'язків між нашою нинішньою батьківщиною - Україною і нашою історичною батьківщиною - Німеччиною - буде зроблено!", - пообіцяв він.

Серед основних завдань, поставлених перед ним як новим лідером Ради німців України, Лейсле зазначив, зокрема, зміцнення матеріальної бази німецьких громадських організацій, розвиток німецької мови, підтримку як німецької молоді, так і старшого покоління. Провідну роль також відіграє продовження боротьби за реабілітацію німецького етносу, який був масово і насильно виселений з України на Сибір і Казахстан на початку Другої світової війни.

"З 2002 року я керував німецькою молодіжною організацією України, зараз з'їзд німців України обрав мене Головою Ради і поклав відповідальність за реалізацію Програми розвитку - у мене особисто немає ніяких сумнівів, що всі завдання, поставлені сьогодні на з'їзді, будуть виконані", - додав він.

У свою чергу Георгій Мозер (народний депутат Верховної Ради України 2-го скликання (1994-1998), який склав з себе повноваження Голови Ради німців України, представляючи кандидатуру Лейсле, відзначив, що "це молодий і енергійний лідер, який необхідний німецькій громаді України для об'єднання і конструктивної роботи в найближчі 4 роки".

У той же час Мозер пообіцяв, що й на новій посаді радника Голови Ради німців України продовжуватиме активно сприяти діяльності об'єднання німецької громади України.

Учасників з'їзду привітала у своєму листі прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко. Серед почесних гостей від державних структур України та Німеччини в роботі з'їзду взяли участь міністеріаль-диригент МВС ФРН Франк Вілленберг, представники Посольства Німеччини в Україні, представники Німецького товариства технічного співробітництва (GTZ) (БФ «Товариство розвитку» Одеса), заступник директора Гете-Інституту (Київ), голова Ради з етнонаціональної політики при Президентові України Геннадій Удовенко та голова Державного комітету України у справах національностей та релігій Юрій Решетніков.

Інформаційна довідка:

Рада німців України - представницький орган німецької меншини України. Заснований в 2005 році на ІІІ з'їзді німців України для координації німецького етносу і німецьких громадських організацій, є вищою формою самоорганізації німців України.

Володимир Лейсле народився 27.04.1981 в Ризі. З 1998 року проживає в Україні, 2000 року очолив німецьку молодіжну організацію Криму, з 2002 року - Голова Об'єднання «Німецька молодь в Україні». На даний момент працює менеджером інвестиційних проектів в консалтинговій компанії Києва. У 2007 році пройшов стажування в Німецько-Українському форумі (ФРН). Сімейний стан: не одружений. Освіта: вища (спеціаліст з міжнародної економіки, спеціаліст державної молодіжної політики).

Джерело: Молодіжна правда

Views: 1182 | Eingetragen von: Sana
Nur registrierte Benutzer können Kommentare eintragen.
[ Registrieren | Enter ]
» Einloggen

» Newskalender
«  Dezember 2009  »
Mo.Di.Mi.Do.Fr.Sa.So.
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

» Suche

» Freunde

    » Statistik


    Copyright MyCorp © 2006